2015/10/29

BUDAPEST 2

buda26 buda24_1 buda25 buda53 buda28 buda29 buda30 buda18 buda51 buda19

Budapestin parhaimpiin nähtävyyksiin kuuluu ehdottomasti Budan puolella kukkulalla sijaitseva linna sekä sen ympäristö ja vanha kaupunki upeine katedraaleineen. Kukkulalta avautuu mahtava näkymä koko kaupungin ylle ja koko linnan alue ja vanha kaupunki on ehdottomasti näkemisen arvoinen! Linnalle pääsee kätevästi myös näköalahissillä jos kävely tuntuu liian puuduttavalta. 

Tonavan keskellä kohoaa Margit -saari, joka on paikallisilla virkistys- ja urheilukäytössä. Paikka houkuttelee myös paljon turisteja ja saaren ympäriajeluun voi vuokrata vaikkapa polkuauton! Näin ruskan aikaan paikka oli kauneimmillaan ja täynnä ihania ruokakojuja. Noi hampparit, NAM! Huom. tää saari on myös äärettömän romanttinen paikka!

Ostoskatu Vací Utcan päässä sijaitseva kauppahalli on ihana kurkistus paikalliseen ruoka-ja käsityökulttuuriin. Hallissa oli hurja hulina ja kojuja joka lähtöön - tuoreesta lihasta ja vihanneksista itsetehtyihin nahkalaukkuihin ja asusteisiin. Kauppahallin yläkerta oli täynnä pieniä ruokakojuja ja paikallisia herkkuja todella edullisesti! Suosittelen ostamaan juurikin tuolta kauppahallista tuliaiset sillä valikoima on paljon parempi ja laajempi kuin ostoskadun roinakaupoissa! Myös unkarilaista "katuruokaa" kannattaa maistaa juuri tuolta.

Ps. Jotta tää ei kävis liian tylsäksi niin pian tulossa myös good old asupostausta blogiin! 

Szia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti