2015/09/23

YHDEKSÄN VUOTTA

heinätori1 heinätori2 heinätori5 heinätori3 heinätori4 heinätori11 heinätori7 heinätori6 heinätori8 heinätori9
No johan oli eväät!

Vietettiin eilen miekkosen kanssa yhdeksättä vuosipäivää. Siis todellakin yhdeksättä! Ja täytyy sanoa, etten olisi voinut osua enemmän oikeaan. Niin hyvä on olla :) Meidän vuosiin mahtuu surua, kaipausta ja kaukosuhteilua, mutta vastapainona mieletön määrä naurua, rakkautta ja onnellisia hetkiä. En voisi kuvitella ketään älykkäämpää, komeampaa, nokkelampaa ja huumorintajuisempaa miestä rinnalleni <3

Mutta nyt itse asiaan, eli ruokaan. Haluttiin juhlan kunniaksi syödä vähän hienommin ja pidemmän kaavan mukaan. Valittiin paikaksi Tampereen Pyyninkintorilla sijaitseva Heinätori. Paikka on 1800-1930-luvulle asti toiminut heinäkauppana ja ala carten takaa löytyikin kiva pieni pätkä talon historiaa.  Ravintola on kaikin puolin houkutteleva ja tunnelma sisällä on erittäin lämmin ja kotoisa. Naisen ja muotoilijan silmään sisustus, esillepano ja kokonaisuus oli tyylikäs ja loppuun asti mietitty. Kaikin puolin miellyttävä! Palvelu oli äärimmäisen hyvää, omistajat toimivat myös tarjoilijoinamme ja meitä kohdeltiin kuin kukkaa kämmenellä, pienellä huumorilla höystettynä. Tykkään!

Ruoka. MIELETÖNTÄ! Otetiin molemmat alkupalat ja jälkkärit myös pääruokien kylkeen. Mukaan mahtui myös ruisleipää voilla ja suolalla, harmikseni unohdin kysäistä mistä tuo leipä oli peräisin. Alkupalana mulla oli "Heinätorin lajitelma" mikä sisälsi kylmäsavulohta, perunaa, punajuurta sekä metsäsienisalaattia. Turvallinen ja äärimmäisen maukas annos. Kalle valitsi "Vorschmackin", johon kuului lihamuhennosta vorschmackia, punajuurta, perunapyreetä sekä suolakurkkua. Pääruuaksi valitsin härän sisäfileetä ja Kalle "Kokkien kehitelmän", mikä sisälsi porsaan poskea valkosipuliperunoilla. Molemmat annokset nappivalinta ja ei oltais voitu olla tyytyväisempiä! Kastike-hulluna nautin omassa härkäannoksessa varsinkin juuri tuosta oranssinruskeasta kastikkeesta. Mitähän se mahtoi olla? Pakko selvittää! Myös jälkkärit oli molempian mieleen : suklaakakku valmistettiin paikanpäällä ja oli aivan mielettömän tuoreen makuista ja pehmeää. Jäätelö kruunasi makunautinnon. Créme Brúlée oli juuri sopivan makea ja puolukat toivat sopivan raikkauden annokseen.

Lyhyestä virsi kaunis. Täydellistä! En keksi mitään moitittavaa, mitään negatiivista. Meidät huomioitiin aina tarvittaessa ja laseissa oli kokoajan juotavaa. Palvelu oli välitöntä ja sopivan rentoa, mutta erittäin asiantuntevaa. Myös hintataso ei päätä huimannut ja kolmen ruokalajin illalliseksi hinta oli oikein sopiva. Voin lämpimästi suositella Heinätoria ihan jokaiselle! 

***** (5)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti