100% Villahuivi &OtherStories
Olen luvannut itselleni yhden asian. En maksa enää koskaan vaatteesta, joka sisältää akryyliä.
Koulutukseni ja työni kautta olen herännyt entistä valppaammaksi materiaalien suhteen ja siihen, miten pelottavan paljon kärsin, kun ostan jotain kaunista ja muutaman käyttökerran jälkeen tuote on pilalla. Nyppyyntynyt, nukkaantunut, venynyt muodottamaksi. Edes viha-rakkaus-suhteen tavoin pelittävä "nukankerääjä" ei pelasta tilannetta.
Mutta mistä tietää mitä ostaessaan saa? Vaikka panostaisi tuotteeseen, joka sisältää ainoastaan villaa, puuvillaa, merinovillaa, kashmiria, miten voi olla varma, että ostaa laatua. Myös nämä laadukkaat materiaalit voivat olla alkuperältään huonosti ja halvasti kasvatettuja ja käsiteltyjä. Tämä oli myös tänä aamuna työpaikan kahvipöydässä puheenaiheena ja kysymyksen esitettyäni ei siihen oikein löytynyt vastausta. Mistä voin tietää, että Suomessa valmistettu tuote on laadukas? Mitä on laatu? Onko ketjuliikkeiden tarjonta aina pahasta?
Omalla kohdallani valppaus tarkoittaa materiaalien ja niiden alkuperän tutkiskelua, brändiin tutustumista, hinta-laatu-suhteen jakautumista ja tiedostamista siitä, että pystyn käyttämään mallia vielä kauan. On ollut myös lohdullista huomata, että monet vaatebrändit ovat siirtymässä pois yhden malliston-ajattelutavasta ja uskaltaneet lähteä suunnittelmaan vaatteita, jotka eivät ole sidottu mallistoon, tiettyyn trendiin tai aikakauteen.
Kirjoittaja elää muodille, mutta ei haluaisi ostaa sutta, eikä sikaa säkissä.